snuffelhoek

Tijdens trainingen verwijs ik regematig naar verschillende boeken of filmpjes die leuk en interessant zijn om te lezen of te kijken. Ook krijg ik regelmatig tips van deelnemers.  Mijn favoriete hobby in dit leven is lekker snuffelen in een boekwinkel. Vandaar dat ik deze pagina snuffelhoek heb genoemd.   Het is de bedoeling dat er regelmatig iets bij geplaatst word, dus blijf deze pagina regelmatig checken.  Je kunt natuurlijk ook lid worden van onze nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de laatste tips en nieuwtjes. 

Mocht je trouwens zelf nog een tip (of mening)  hebben: stuur me gewoon een mailtje!

“Het boek “Black Swan” moet je gelezen hebben als het gaat over “anti-fragility”

Hiernaaste een korte heldere samenvatting van het boek.

Nassiem Taleb heeft ook diverse interessante Ted praatjes op het internet staan.


In het boek “Drive” Daniel Pink toont aan dat de geaccepteerde wijsheid over mensen motiveren niet strookt met hoe wij thuis en op het werk elke dag te werk gaan. De oude manier van belonen en straffen werkt voor de meeste taken niet meer. 

The Culture Map’ van Erin Meyer is het handboek om cultuurverschillen binnen de internationale zakenwereld te begrijpen en hiermee om te gaan. 

Erin Meyer is je gids op dit subtiele en soms verraderlijke terrein. In ‘The Culture Map’, dat internationaal uitgroeide tot hét handboek op dit gebied, beschrijft ze acht dimensies om te ontcijferen hoe culturele verschillen van invloed zijn in de internationale zakenwereld.

Marquet was kapitein op de USS Santa Fe. Daar zag hij hoe top-downleiderschap de manschappen soms regelrecht in gevaar bracht. Hij beschrijft hoe een hiërarchische organisatie als de marine erin slaagde het roer om te gooien én hoe dat in iedere organisatie mogelijk is. Hij reikt de lezer daarvoor mechanismen aan, die het  verschil kunnen maken in de prestaties van teams en organisaties

De Tao van het coachen is een gereedschapskist voor iedereen.

Max Landsberg vertelt in dit boek over  die vaardigheden die ons allemaal dagelijks van pas komen. Om met samen te leven, samen te spelen en samen te werken.

Overal komt de mix aan informatie over gesprekstechnieken, motivatie- en leiderschapsprocessen van pas. 

Als kapstok gebruikt hij hiervoor het zgn GROW model

Een goed team is geen willekeurige verzameling individuen, maar bestaat uit teamleden met verschillende rollen. Om optimaal te functioneren, moet elk teamlid de rol vervullen die hem van nature het best ligt. Dit is het uitgangspunt van de beroemde teamrollentheorie van Belbin. Managers en managementtrainers over de hele wereld gebruiken zijn teamrollen om effectieve teams samen te stellen.

Davidson Trainingen Nieuwsbrief
Ontvang ook onze nieuwsbrief. Hierin krijg je een overzicht van de laatste tips, nieuwtjes en acties. Kortom; blijf op de hoogte!