Search
 

direct contact:  06-51927446

Le Marché Aux Puces

Tijdens trainingen verwijs ik regematig naar verschillende boeken of filmpjes die leuk en interessant zijn om te lezen of te kijken. Ook krijg ik regelmatig tips van deelnemers.  Mijn favoriete hobby in dit leven is lekker snuffelen in winkels en boekwinkels. Vandaar dat ik deze pagina naar de grootste  snuffelmarkt van Parijs heb genoemd.   Het is de bedoeling dat er regelmatig iets bij geplaatst word, dus blijf deze pagina regelmatig checken.  Je kunt natuurlijk ook lid worden van onze nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de laatste tips en nieuwtjes. 

Mocht je trouwens zelf nog een tip (of mening)  hebben: stuur me gewoon een mailtje!

“Het boek “Black Swan” moet je gelezen hebben als het gaat over “anti-fragility”

Hiernaaste een korte heldere samenvatting van het boek.

Nassiem Taleb heeft ook diverse interessante Ted praatjes op het internet staan.


Zeer leuk boek om kennis te maken met de basisprincipes van DevOps. Geschreven in een luchtige taal en zeer herkenbaar voor elke IT’er. Geschreven in romanvorm dus geen saaie theorie om je doorheen te worstelen.

In het boek “Drive” Daniel Pink toont aan dat de geaccepteerde wijsheid over mensen motiveren niet strookt met hoe wij thuis en op het werk elke dag te werk gaan. De oude manier van belonen en straffen werkt voor de meeste taken niet meer. 

The Culture Map’ van Erin Meyer is het handboek om cultuurverschillen binnen de internationale zakenwereld te begrijpen en hiermee om te gaan. 

Erin Meyer is je gids op dit subtiele en soms verraderlijke terrein. In ‘The Culture Map’, dat internationaal uitgroeide tot hét handboek op dit gebied, beschrijft ze acht dimensies om te ontcijferen hoe culturele verschillen van invloed zijn in de internationale zakenwereld.

Marquet was kapitein op de USS Santa Fe. Daar zag hij hoe top-downleiderschap de manschappen soms regelrecht in gevaar bracht. Hij beschrijft hoe een hiërarchische organisatie als de marine erin slaagde het roer om te gooien én hoe dat in iedere organisatie mogelijk is. Hij reikt de lezer daarvoor mechanismen aan, die het  verschil kunnen maken in de prestaties van teams en organisaties

De Tao van het coachen is een gereedschapskist voor iedereen.

Max Landsberg vertelt in dit boek over  die vaardigheden die ons allemaal dagelijks van pas komen. Om met samen te leven, samen te spelen en samen te werken.

Overal komt de mix aan informatie over gesprekstechnieken, motivatie- en leiderschapsprocessen van pas. 

Als kapstok gebruikt hij hiervoor het zgn GROW model

Dit boek is geschreven voor iedereen die verantwoordelijkheid neemt voor het (helpen) sturen van veranderingen. Het geeft inzichten, methoden en instrumenten om op een professionele manier veranderingstrajecten te ontwerpen en uit te voeren. Deze klassieker in de Nederlandstalige managementliteratuur is een combinatie van de visie en de uitgebreide praktijkervaring van de auteurs in verandertrajecten, onderzoek en opleidingen.  Bovendien worden in de laatste versie  verschillende nieuwe inzichten uitgebreid behandeld. 

In ‘Gung Ho’ beschrijven Ken Blanchard en Sheldon Bowles een techniek om persoonlijke betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Blanchard en Bowles beschrijven deze aan de hand van een bedrijf dat worstelt om een faillissement af te wenden. Dankzij ‘Gung Ho’ weten medewerkers waarvoor zij werken, voelen zij zich verantwoordelijk en ondersteunen zij elkaar. 
 

Echt super handig boek als je wilt weten hoe je je data het beste kunt visualiseren. Ook handig omdat er kant en klare templates in staan 

Onze ijsberg smelt! van John Kotter is een vermakelijke en leerzame parabel over veranderingsprocessen van groepen, teams en organisaties. 

Dit boek beschrijft de paniek die een kolonie pinguïns overvalt als duidelijk wordt dat de gletsjer waarop ze leven op smelten staat. Oftewel: hoe je als team of organisatie om kunt gaan met veranderingen en crisissituaties, en hoe je nieuwe kansen kunt creëren.

Team Topologies is a practical, step-by-step, adaptive model for organizational design and team interaction based on four fundamental team types and three team interaction patterns. It is a model that treats teams as the fundamental means of delivery, where team structures and communication pathways are able to evolve with technological and organizational maturity.

Dit model, De logische niveaus van Bateson, of De logische niveaus van denken, leren en veranderen gaat ervan uit dat er 6 logische niveaus zijn waarop mensen denken, leren, veranderen en functioneren. Het niveau waarop iemand zit is in grote mate bepalend voor zijn verandervermogen en ontwikkelpotentie.

Een goed team is geen willekeurige verzameling individuen, maar bestaat uit teamleden met verschillende rollen. Om optimaal te functioneren, moet elk teamlid de rol vervullen die hem van nature het best ligt. Dit is het uitgangspunt van de beroemde teamrollentheorie van Belbin. Managers en managementtrainers over de hele wereld gebruiken zijn teamrollen om effectieve teams samen te stellen.

De DASA DevOps Competentie Quickscan is een zelfevaluatie vragenlijst gericht op iedereen die in een DevOps en Agile omgeving werkt
Het assessment bestaat uit 24 vragen, twee voor elk van de 12 competentiegebieden van het DASA Team Competentie Model.
Er wordt een rapport verstrekt met de resultaten van de zelfevaluatie aan de hand van het competentiemodel, waarin wordt uitgelegd hoe goed u elk van de competentiegebieden beheerst.