Search
 

direct contact:  06-51927446

SIAM Foundation

Een goed geïmplementeerde SIAM organisatie voorziet de organisatie van één enkel ‘transparante end-to-end IT levering van waarde . Het integreert hiermee de IT levering zodat deze tegemoet komt aan de vraag van de IT eindgebruikersorganisatie.
Door dit te doen voor alle leveranciers  verbetert een goed geïmplementeerde SIAM organisatie continu de waarde en efficiëntie van de IT waardestromen en is hij wendbaar om voortdurend te kunnen meebewegen met de veranderende vraag van de klant van de IT organisatie.

SIAM is hiermee een effectieve manier om het aanleveren van verschillende IT diensten te integreren, aan te sturen en te controleren zodat de totale IT levering aansluit bij de vraag van de organisatie.

 

Onderwerpen:

  • Service Integratie, SIAM Technologie, bijbehorende kernbegrippen, voordelen, benodigde processen om een SIAM organisatie en IT-ecosysteem te bouwen, en de relatie naar andere processtandaarden zoals ITIL en Cobit;
  • SIAM vanuit sourcing perspectief, Sourcing Governance en algemene governance-structuren, SIAM Governance;
    Meetwaarden, prestatieanalyse en Key Performance Indicators (KPI’s);
  • Sturen op prestatie, IT-waardestromen, workflow en flow efficiency, SIAM software en data-overwegingen, de verhouding tot Lean IT, Agile, DevOps (CICD) en automatisering van IT levering en orkestratie (IT4IT);
  • SIAM implementatie-structuren, SIAM rollen en verantwoordelijkheden;
  • De business case voor SIAM;
  • Uitdagingen, risico’s en de organisatorische verandering (Management of Change) bij het implementeren van SIAM.

Doelgroep:

Deze SIAM Foundation training is voor professionals die werken in een omgeving die IT-dienstverlening afneemt van verschillende (interne en externe) leveranciers of die overweegt om dit te gaan doen.  Niet verplicht maar wel aanbevolen is dat deelnemers beschikken over kennis van IT Service Management en IT Control toepassingen door erkende methodes zoals bijvoorbeeld ITIL en Cobit.

Follow up:

Na deze cursus kunt u aan de SIAM Professional deelnemen

Cursusvorm:
 

De cursus wordt aangeboden in virtuele, klassikale en hybride vorm. De cursus duur is drie dagen inclusief examen training

Individueel traject:

Deze SIAM Foundation is ook als online individueel traject (6 avonden)te volgen. Voor informatie over data of mogelijkheden kunt u contact opnemen met ons

U kiest dus zelf welke locatie het beste bij uw situatie past: in-company op uw werk, op onze locatie of virtueel bij uw thuis.

Locatie:

Onze cursussen worden op onze locaties gegeven in Amstelveen, Zeist of Nieuwegein. U kunt elke cursus ook als een incompany cursus op uw locatie bij uw organisatie volgen. Dit is vaak al interessant vanaf 3 deelnemers. Mocht u kiezen voor deze optie dan kan na een intake gesprek de cursus nog beter op maat aan uw behoefte worden aangepast.

Doorgangsgarantie:

Bij deze cursus biedt Davidson Trainingen een doorgangsgarantie. Dit houdt in dat deze cursus ook doorgaat bij een beperkt aantal inschrijvingen. Dus ook bij 3 of minder deelnemers vindt de cursus plaats op de aangegeven locatie en in het aantal aangegeven dagen.

Examen:

Deze SIAM Foundation training bereidt u voor op het SIAMFoundation examen.

Het examen, cursusinhoud, materiaal en de trainer zijn geaccrediteerd door EXIN.

Het examen doet u meteen na de cursus of binnen 3 maanden: In-company op uw werk, op onze locatie of virtueel bij u thuis. Zo heeft u ook bij het afleggen van het examen maximale flexibiliteit.

Wij bieden bij al onze cursussen examengarantie. Mocht u niet in een keer slagen dan mag u eenmalig zonder extra kosten herkansen.

Met het officiele internationaal erkende SIAM Foundation diploma legt u een stevige basis om u zo competitief mogelijk te onderscheiden voor potentiele opdrachtgevers of nieuwe werkgevers

Kosten:

De all-in kosten voor deze cursus zijn €1295,– excl. btw inclusief examen, materiaal, hand-outs en certificaten er is dus nooit sprake van aanvullende kosten

Planning:

De planning deze cursus is nog niet definitief is vastgesteld. Houd onze website en/of nieuwsbrief voor updates over onze cursussen.  We zullen binnenkort de planning en details van onze cursussen hier aankondigen. 

In de tussentijd nodigen we jullie uit om contact met ons op te nemen als jullie vragen hebben of als jullie geïnteresseerd zijn in specifieke onderwerpen.

U kunt natuurlijk ook  vragen of wij contact met u op willen nemen zodra een datum cursus bekend is . Wij doen dit graag. Schroom dus  niet op dit door te geven!

Copyright © 2020 | All Rights Reserved